Свет

КРАЈ ИГРЕ! РУСИ ПОТВРДИЛИ: Распоређени су у Украјини

Фото: Јутјуб

Руски ваздухопловни конгломерат, „Унитед Аирцрафт Цорпоратион“ (УАЦ), неформално је потврдио распоређивање Су-57 Фелон, „стелт ловца пете генерације“, у рату у Украјини.

У изјави за државну новинску агенцију ТАСС, УАЦ је истакао да је ловац Су-57 вешт у обављању мисија чак и у условима густе непријатељске противваздушне одбране, због своје напредне прикривености и карактеристика преживљавања.

Конструкторски биро Сухој наставља да ради на унапређењу и проширењу мисијских способности Северног војног округа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иако детаљи о побољшањима ловаца Су-57 распоређених у Украјини нису откривени, изјаве руског произвођача ове године сугеришу да је фокус на овој фази побољшања производње.

На пример, УАЦ тврди да ће од 2024. године Су-75 покретати мотор Изделиие 30. Ова надоградња обећава бољи потисак и побољшану ефикасност горива у поређењу са старијим моторима АЛ-41Ф1.

У још једном значајном унапређењу за 2024., УАЦ истиче напредак у авионици Су-57. Авион сада има најсавременији радарски систем са проширеним дометом детекције и супериорним могућностима праћења циљева. Поред тога, УАЦ тврди да ће бити унапређена стелт технологија за 2024. годину.

Надоградња наоружања је такође била фокусна тачка за Су-57 у 2024. години. Борбени авион сада носи шири спектар најсавременијих ракета ваздух-ваздух и ваздух-земља, укључујући најновије итерације ракета ракете Р-77 и Р-37М, према руским изворима.

Штавише, кокпит је преуређен како би се побољшала свест пилота о ситуацији и смањило оптерећење.

Извор: булгарианмилитарy

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ