Свет

КИЈЕВ ЗАПРЕПАШЋЕН: Руси га лоцирали и уништили (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Руске снаге уништиле су још један амерички тенк Абрамс током специјалне војне операције у Украјини, саопштило је руско Министарство одбране данас.

Тенк је лоциран од стране извиђачке беспилотне летелице у области Авдејевке, а касније је уништен употребом самоходног топа Мста-С, јавио је ТАСС, позивајући се на руско Министарство одбране.

„Артиљеријске посаде из Центра борбених група употребиле су паметну муницију „Краснопољ“ да униште још један тенк Абрамс М1 у рејону Авдејевке током специјалне војне операције“, наводи се у саопштењу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

2С19 Мста-С је самоходна хаубица калибра 152 мм (Мста-Б као вучена верзија) дизајнирана за уништавање и сузбијање различитих типова непријатељског борбеног хардвера (артиљеријских и минобацачких батерија, тенкова и других оклопних циљева) и људства, као и уништавање одбрамбених локација, командних места, противваздушне и противракетне одбране и пружање маневара својим пешадијским и тенковским резервама.

Мста-С има максимални домет гађања од 20 км до 29 км, у зависности од врсте муниције, може да носи муницију од 50 граната и има домет крстарења од најмање 500 км.

Извор: мехрнеwс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ