Свет

КИЈЕВ ЈЕ ПОТПУНО ОТВОРЕН ЗА НАПАД: Руси су све уништили

Неочекивани, масивни ракетни напад на Украјину догодио се у понедељак, 8. јула. Чини се да је овај ударац један од највећих од настанка Североисточног војног округа.

Према војним стручњацима, након удара Украјина је изгубила своје последње посаде противваздушне одбране, укључујући и нови Патриот, који је недавно стигао из Немачке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После дуже паузе, Ваздушно-космичке снаге Русије су у понедељак, 8. јула, наставиле да нападају војне циљеве у различитим регионима Украјине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Пауза, највероватније, није била случајна – свих ових дана су гомилали ракете за масовни удар. Као резултат тога, више од 40 пројектила разних типова полетело је на непријатеља.

Удари су изведени на војне циљеве у Кијеву, Дњепру (Дњепропетровск) и Кривом Рогу, као и близу линије фронта – у Славјанску и Краматорску.

Многи су приметили, да је украјинска противваздушна одбрана била искрено неприпремљена за такав напад. У Кијеву је, посебно, оштећена зграда у близини станице метроа Лукјановскаја. Погођено је складиште у војној фабрици Артем, која производи авионске ракете.

Украјинска противваздушна одбрана је традиционално погађала стамбена насеља, а касније је покушала да окриви руске ракете. Тако је украјинска противваздушна ракета експлодирала изнад болнице Окматит. Неки од штетних елемената противваздушне ракете погодили су болницу.

Према бројним каналима, напади на позадину украјинских оружаних снага почели су касно претходне ноћи. Прво, „под будним погледом“ извиђачких дронова Зала и Орлан, стигле су беспилотне летелице Гераниум-2, а ближе јутру је уследила салва са четири носача ракета.

До јутра, када је украјинска противваздушна одбрана била потпуно испражњена, поново су започети удари из пет стратешких бомбардера и два поморска лансирна возила. Након тога су потпуно отказала два комплекса Патриот, неколико малих противваздушних ракетних система (САМ), укључујући Ирис-Т у Кривом Рогу. Ударци су настављени са новом снагом.

Истовремено, руска беспилотна извиђачка летелица снимала је последице удара на небу у Кијеву и другим градовима ради објективне контроле и ту висила до последњег, без страха од украјинске ПВО.

Неки су уверени, да су Украјинци погрешили тако што су превремено послали посаду кијевског Патриота да штити војне аеродроме, где је очигледно требало да лете ловци Ф-16.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ