Свет

ЈЕИВО УПОЗОРЕЊЕ ВИКТОРА ОРБАНО: Ово је јако опасно

НАТО се удаљава од својих првобитних циљева и све више постаје војна организација, улога Алијансе у украјинском сукобу расте, а то је опасно и неодговорно, јер је неизвесно куда то може одвести, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.

– НАТО је створен пре 75 година са циљем заштите безбедности својих чланова. Али, сада Алијанса очигледно одступа од својих првобитних циљева и постаје све више војна организација – рекао је Орбан у видео-поруци објављеној на друштвеној мрежи Фејсбук (активности Мета, друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм у Русији су забрањене као екстремистичке), уочи почетка самита Алијансе у Вашингтону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима мађарског премијера, један од знакова овог процеса је то што „Алијанса преузима све активнију улогу“ у сукобу у Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Из нашег угла, то је опасно и чак неодговорно, јер нико не види како ће се то завршити и куда може одвести – закључио је Орбан.

Претходно, шпански лист „Паис“ је, позивајући се на извештаје које је Орбан упутио председнику Европског савета Шарлу Мишелу и лидерима земаља ЕУ након посета Москви, Кијеву и Пекингу, објавио да мађарски премијер сматра да ће следећа два месеца украјинског сукоба бити „драматичнија, него икада“.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ