Свет

ХИТАН АЛАРМ: Бежите, за неколико сати све ће збрисати

Мајкл Бренан, директор Националног центра за урагане, дао је најновије информације о урагану Берил у среду по подне, преноси Би-Би-Си.

У наредних неколико сати, како каже, на Јамајци се очекују разорни ветрови орканске снаге, који би могли да достигну брзину и до 249 километара на сат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сви становници Јамајке морају бити на безбедном месту и спремни да тамо остану најмање наредних 12 сати“, упозорио је Бренан, а пренео је британски јавни сервис.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У појединим подручјима острвске државе очекује се око 30 центиметара кише, што би могло да изазове поплаве и клизишта. Исте опасности следе на Кајманским острвима током ноћи у четвртак и ујутру, рекао је Бренан, док ће упозорења на урагане бити на снази на полуострву Јукатан од четвртка.

Очекује се да ће ураган Берил током викенда прећи у тропску олују у североисточном Мексику и на обали Тексаса, с могућношћу да до недеље поново прерасте у ураган. Становници Тексаса се упозоравају да остану затворени и да прате упутства.

Очекује се да ће језгро урагана Берил ускоро проћи близу јужног дела Јамајке, с ударима категорије 3 или 4. Директор Националног центра за урагане изразио је велику забринутост због потенцијално опасних поплава, пише Би-Би-Си.

Извор: Јутарњи.хр

Ознаке