Србија

ХАОС У ЛОЗНИЦИ: Ухапшени су! Објавили су нам рат због Рио Тинта (ВИДЕО)

Златко Кокановић из „Не дамо Јадра“, који је ухапшен током блокаде пруге Лозница – Зворник, огласио се вечерас док се налазио у полицијској марици и том приликом је поручио „да су им објавили рат“.

„Ево нас четворица смо ухапшени, као и Небојша, не знам да ли је још неко. Возе нас у марици у МУП, хтели смо да одемо пешака, али нам нису дозволили“, рекао је Кокановић у обраћању.

„Пратите ситуацију. У четвртак је седница Уставног суда, где ће понишити одлуку о укидању просторног плана. Дођите у што већем броју, а за све остале информације и дешавања пратите станицу удружења ‘Не дамо Јадар’. Објавили су нам рат“, поручио је Кокановић.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иначе, раније вечерас еколошки активиста Иван Бјелић потврдио је за портал Нова.рс да је више особа ухапшено током данашње блокаде, међу којима су Златко Кокановић и Небојша Петковић.

Иначе, грађани су покушали да спрече полицајце када су кренули да хапсе Кокановића, али је он на крају ухапшен.

Маријана Петковић је навела да уколико полиција не пусти ухапшене да ће активисти доћи испред зграде МУП-а.

Иначе, мештани су блокирали пругу на два сата због најављене седнице Уставног суда. Како је директор кампања покрета Крени-Промени Саво Манојловић саопштио раније данас Уставни суд ће у четвртак укинути одлуку Владе Србије којој је укинут просторни план Јадар.

Извор: Нова

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ