Свет

ФАТАЛНА ГРЕШКА САД И НЕМАЧКЕ: Рјабков ужаснуо Запад

Фото: Јутјуб

Русија не искључује распоређивање ракета, укључујући и нуклеарне, као одговор на америчко распоређивање ракета дугог домета у Немачкој. Ово је изјавио заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков.

„Не искључујем ниједну опцију“, рекао је он новинарима.

Раније тог дана, шеф немачког министарства одбране Борис Писторијус је у интервјуу за „Рхеинисцхе Пост“ рекао, да је одлука о испоруци америчких ракета дугог домета у земљу донета као одговор на распоређивање оперативно-тактичких ракета „Искандер“ у Калињинградској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Уколико представници Савезне владе Немачке буду сматрали оправданим да се под изговором онога што имамо у овом региону (у Калињинградској области) започне неку врсту ескалационих мера, онда ћемо реаговати у смислу компензационих мера на начин који сматрамо најприхватљивијим“, прокоментарисао је изјаву немачког министра одбране, Рјабков.

Поред тога, заменик шефа спољнополитичког ресора је истакао, да Русија мора да буде спремна за различите сценарије, и да развије одговор на јачање нуклеарних капацитета Сједињених Држава.

Такође је приметио, да је кривицом САД које су на челу НАТО-а, као и Немачке, дошло до тоталног рушења споразума у ​​области контроле наоружања.

„У овој ситуацији, узимајући у обзир свеукупност земаља чланица НАТО-а, морамо да калибрирамо наше одговоре без икаквих унутрашњих ограничења да тако кажем, у погледу тога шта, где и када је могуће и потребно. То јест, најшира могућа опција“, рекао је Рјабков.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ