Свет

ДУГИН УЖАСНУО СВЕТ: Смртно рањена аждаја увлачи свет у понор смрти нуклеарне апокалипсе!

Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

Филозоф Александар Дугин сложио се са речима руског председника Владимира Путина да је мултиполарни свет већ постао реалност.

Међутим, приметио је Дугин, западна хегемонија неће желети да уступи своје позиције новом систему светског поретка.

Председник Русије Владимир Путин је на самиту ШОС у Астани изјавио: мултиполарни свет је постао реалност. Он је нагласио да су ШОС и БРИКС главни стубови новог светског поретка у настајању.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поред тога, проширује се листа држава које се залажу за правичан светски поредак.

Са речима шефа државе сагласио се и директор Института Царград, филозоф, јавна и политичка личност Александар Дугин.

Он је нагласио да је мултиполарни свет постао реалност. Међутим, постоји одређена нијанса – да ли је ова стварност заиста неповратна?

„Ово питање је још увек отворено јер смо на врхунцу жестоке конфронтације између одлазећег униполарног света, света западне хегемоније, и већ означеног, већ напредног, већ успостављеног мултиполарног света, објаснио је метафорички.

Дугин је приметио да силазни талас униполарности и даље покушава да спречи подизање новог таласа – новог светског поретка.

То је смисао нашег рата у Украјини са Западом. Уопште, сва светска политика је жестока, све тежа конфронтација између будућности, оличене у мултиполарности, која је већ ту, која је већ стигла, и прошлости која покушава да увуче човечанство назад у суштински окончану еру хегемоније.

И ево најважније ствари – како спречити ову рањену, смртно рањену аждају од униполарне хегемоније Запада, како спречити да човечанство буде увучено у понор смрти, нуклеарне апокалипсе, додао је он.

Дугин је нагласио да се од свих учесника у овом глобалном процесу тражи и издржљивост и преданост.

„То захтева од свих учесника у светском процесу, пре свега од наше земље, од нашег председника, јединствену, невероватну, надљудску издржљивост и безусловну приврженост највишем принципу, односно само уз Божију помоћ моћи ћемо да победимо овог смртно рањеног змаја, који је „још увек, авај, прилично јак“, навео је он.

Извор: wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ