Свет

ДРАМА У ПАРИЗУ САМО НЕКОЛИКО САТ ПРЕД ОТВАРАЊЕ ОИ: Гори железница (ВИДЕО)

Три пожара избила су данас у близини железничких пруга у Паризу и озбиљно пореметила железнички саобраћај свега неколико сати пре церемоније отварања Олимпијских игара, преноси Фигаро.

“Ватра је оштетила инсталације, а наши тимови већ су на лицу места како би обавили процену и почели поправке“, саопштила је железничка компанија СНЦФ, додајући да је реч о “масовном нападу с циљем да се паралише железничка мрежа“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да ће велики број брзих возова због пожара бити преусмерен на “конвенционалне линије“, као и да се очекује да саобраћај буде нормализован тек у понедељак.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

“Координисани злонамерни акти су синоћ циљали неколико ТГВ линија и озбиљно ће пореметити саобраћај овог викенда“, изјавио је француски министар саобраћаја Патрис Вергијете, док је министарка спорта Амели Удеа-Кастера осудила “акте саботаже“ и додала да “онај ко игра против Олимпијских игара, игра и против Француске и њеног олимпијског тима“.

У Паризу ће вечерас од 19.30 бити отворене 33. Олимпијске игре, при чему ће церемонија отварања први пут бити одржана на отвореном, уз рекордан број од 45.000 полицајаца који ће водити рачуна о безбедности учесника.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ