Свет

ДРАМА! НАТО ДИГАО УЗБУНУ: Пресретнути руски бродови и авиони

Снаге НАТО-а пресреле су ове недеље бродове и авионе руске морнарице у близини мора и ваздушног простора алијансе, усред окупљања лидера у САД, преноси Њузвик.

Немачка је саопштила да су борбени авиони Еурофајтер Тајфун у мисији НАТО-а из ваздуха идентификовали два руска авиона МиГ-29 у близини обале Летоније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Два руска ловца су „летела у међународном ваздушном простору изнад Балтичког мора без плана лета или контакта са цивилном контролом ваздушног саобраћаја“, саопштиле су немачке ваздухопловне снаге.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Објавили су фотографију на којој се виде два МиГ-а 29КР.

Командант холандске морнарице вицеадмирал Рене Тас рекао је да су у понедељак три руска брода праћена кроз холандске економске воде, које се протежу на 200 наутичких миља од обале земље.
Тас је на Икс поставио фотографије на којима се виде два брода, руска фрегата Неустрашими и нафташ класе Алтај, оба из руске Балтичке флоте.

Чланице НАТО-а окружују Балтичко море са свих страна. Помно се прати кретање ратних бродова у руској Балтичкој флоти у Калињинграду, ексклави између Пољске и Литваније, ка и из Северног мора и ширег северног Атлантског океана.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ