Свет

ДРАМА НА НЕБУ: НАТО хитно подигнуо борбене авионе због Руса

Пољска команда последњих месеци редовно објављује такве поруке

Ваздухопловство Пољске и савезничких земаља по други пут је подигло авионе у последња 24 сата, наводно због „интензивних дејстава Руске Федерације“, саопштила је Оперативна команда оружаних снага те државе на друштвеној мрежи Икс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У југоисточном делу земље може се појавити повећан ниво буке пошто су пољски и савезнички авиони почели да лете у ваздушном простору“, пише у саопштењу команде.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Наводи се да је „далекометна авијација Руске Федерације поново започела ракетне нападе на Украјину“, због чега су „покренуте све неопходне процедуре да се обезбеди безбедност пољског ваздушног простора“.

„Оперативна команда Оружаних снага стално прати ситуацију и спремна је да одмах одговори на претње“, додаје се у саопштењу.

Пољска последњих месеци редовно објављује такве поруке и време њихове објаве се обично поклапа са упозорењем о ваздушном нападу у Украјини.

Истовремено, поједини украјински медији пренели су информације да се у Кијеву чују експлозије након оглашавања сирене за ваздушну опасност. Након експлозија, према писању медија, на неколико места видели су се стубови дима.

Поводом целе ситуације огласила се и енергетска компанија ДТЕК, која је на свом Телеграм каналу написала да је дошло до уништења или оштећења три трафо станице.

„Кијев. Три трафо станице ДТЕК-а су потпуно уништене или оштећене. Оштећена је и електрична мрежа. Радници су већ изашли на терен“, наводи се на Телеграм каналу ДТЕК-а.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ