Свет

ДРАМА НА НЕБУ: Амерички бомбардери кренули ка Русији, а онда су се појавили Мигови

Авиони америчког ратног ваздухопловства поново су покушали да наруше ваздушни простор Руске Федерације

Руска средства контроле ваздушног простора изнад Баренцовог мора открила су групу ваздушних циљева која се приближавала државној граници Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, да би се идентификовао ваздушни циљ и спречило нарушавање државне границе Руске Федерације, у ваздух су подигнути ловци МиГ-29 и МиГ-31 из састава дежурних снага Ратног ваздухопловства РФ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Руске борбене посаде идентификовале су ваздушни циљ као пар стратешких бомбардера Б-52Х америчког ваздухопловства. Како су се руски ловци приближавали, амерички стратешки бомбардери су почели да се удаљавају од државне границе (ваздушног простора) Руске Федерације“, пише Министарство одбране.

Након успешно обављене акције и спречавања нарушавања ваздушног простора Русије, руски авиони су се безбедно вратили на своје матичне аеродроме.

Из Министарства одбране додају и да је лет руских ловаца обављен у складу с међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода и уз поштовање мера безбедности.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ