Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Путин и Орбан се огласили након састанка у Москви

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да је спреман да чује став европских партнера о решавању ситуације у Украјини.

Он се огласио с обзиром на то да је мађарски премијер Виктор Орбан стигао у Москву као председавајући Европског савета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наравно, спреман сам да с вама (мађарским премијером Виктором Орбаном) разговарам о нијансама о овом (решавању ситуације у Украјини) питању и надам се да ћете ме упознати са својим ставом, ставом европских партнера“, рекао је Путин приликом Орбанове посете, преноси агенција Рија новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Орбан је захвалио Путину на пријему и казао: „По свему судећи, Мађарска ће постати једина земља у Европи која ће моћи да разговара са свима“.

Говорећи о билатералним односима, Путин је навео да је дошло до пада трговине између Русије и Мађарске за 35 одсто, као и да постоје пројекти који су у току.

Пре посете Москви, Орбан је посетио Кијев први пут после 12 година, где се састао с председником Володимиром Зеленским.

Високи европски званичници истакли су да Орбан није добио никакав мандат од Савета ЕУ да посети Москву и да би се његов боравак у руској престоници одвијао искључиво у оквиру билатералних односа Мађарске и Русије. Исто је рекао и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, чија је чланица Мађарска. Он је напоменуо да Орбан у Москву путује у својству премијера Мађарске и да у Москви неће представљати НАТО.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ