Свет

ЦЕО СВЕТ ГЛЕДА ОВАЈ СНИМАК: Бајден направио озбиљан лапсус, погледајте како је представио Зеленског (ВИДЕО)

Амерички председник Џозеф Бајден направио је нови лапсус – представио је украјинског председника Володимира Зеленског као „председника Путина“.

Бајден је направио грешку током последњег данас самита НАТО-а у Вашингтону, само сат времена пре своје прес конференције која је названа „бити или не бити“ за његову кампању, јер га све већи број политичких савезника и донатора позива да се повуче из трке за нови мандат шефа државе.

Закључујући уводно излагање, Бајден је дао реч Зеленском рекавши: „Сада желим да дам реч председнику Украјине, који има толико храбрости колико и одлучности“, а затим додао: „Даме и господо, председник Путин“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Пошто се у публици чуло негодовање, Бајден је схватио грешку и исправио се

– Председник Путин? Победићу председника Путина, ово је председник Зеленски. Тако сам фокусиран на то да победим Путина – рекао је Бајден исправљајући се.

– Бољи сам – нашалио се Зеленски у одговору.

Зеленски је, како наводе западни медији, остао у потпуном чуду након што га је Бајден назвао именом руског председника против кога ратује.

Нешто касније Бајден је направио нови гаф кад је своју потпредседницу Камалу Харис побркао са својим архипротивником и противкандидатом Доналдом Трампом.

Када су га упитали да ли би Камала Харис могла да победи Трампа да је она председнички кандидат, Бајден је одговорио:

– На бих изабрао потпредседника Трампа да буде потпредседник да не верујем да је квалификован да буде председник.

Нови гафови америчког председника Џоа Бајдена током говора на самиту НАТО у Вашингтону додатно ће повећати забринутост за његове когнитивне способности, посебно након катастрофалног наступа на првој дебати са Доналдом Трампом.

У круговима Демократске странке зато се увелико расправља о могућности да се Бајден повуче, а Камала Харрис супротстави Трампу на председничким изборима ове године.

Трамп се у међувремену јавно спрда са Бајденом и позива га да се никако не повуче из трке.

Извор: Скај њуз/Гардијан

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ