Свет

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ЊЕГОВИМ РЕЧИМА: Овако је говорио победник избора у Француској

ЛИДЕР левичарске коалиције Нови народни фронт Жан-Лик Меланшон присуствовао је, не баш тако давно, маршу „Бесмртни пук“ у Москви 9. маја 2018. године, држећи портрет француског пилота Мориса де Сена, пилота ескадриле Нормандија-Немен.

Тада је поручио да ће боравити три дана у Русији, где ће присуствовати обележавању Дана победе Црвене армије над нацистима, Вермахтом и СС дивизијама, као и да је управо Црвена армија омогућила ослобађање целог континента у Другом светском рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мој долазак овде је јавна акција осмишљена да пренесе поруку: Руси су наши пријатељи – рекао је тада Меланшон.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Лидер левичарске коалиције Нови народни фронт, која је тријумфовала на управо завршеним парламентарним изборима у Француској, напоменуо је да је то добар тренутак да покаже руском народу своју емпатију.

– Као што знате, 20 милиона Руса је погинуло у овом рату. „Бесмртни пук“ је занимљив догађај. Људи марширају с фотографијама погинулих током рата у Москви, али желим да напоменем да излазе и у Паризу. Нисам још одлучио чију ћу фотографију носити, али ћу је свакако донети – казао је политичар и појаснио да неће учествовати у Паради на Црвеном тргу.

„Монд“ је тада пренео да је током своје тродневне посете Русији Меланшон више пута говорио о отопљавању француско-руских односа и осудио зависност Француске од Сједињених Држава.

Осим тога, лидер партије Непокорна Француска је нагласио да се залаже за иступање Француске из НАТО-а.

– Ја сам за напуштање НАТО-а. Мислим да нас САД поново увлаче у рат – додао је он и нагласио да је велика грешка Француске што потпуно следи САД и има агресиван однос према Русији.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ