Свет

БРУТАЛНА ОДМАЗДА: Руси монструм бомбом разнели фабрику у Њујорку (ВИДЕО)

Оружане снаге Русије разнеле су монструозном авионском бомбом фабрику фенола у украјинском насељу Њујорк!

Војни блогери на Телеграму наводе да је на фабрику бачена ФАБ-3000 док се на снимцима виде последице стравичног разарања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Фабрика фенола која се налази у центру насеља је тврди орах одбране Оружаних снага Украјине. Напад на индустријску локацију је тежак задатак с обзиром на то да је фабрика окружена реком Кривој Торец – наводи руски Телеграм канал Реадовка и додаје да ће трупе које напредују из два правца покушати да пресеку насеље на два дела.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Реадовка наводи да је украјинска команда због критичне ситуације одлучила да на тај део фронта пребаци резерве из Вовчанска и околине.

– Оружане снаге Украјине предузеле су очајнички корак из страха од колапса фронта након заузимања Њујорка од стране руске војске – наводи канал.

Село Њујорк налази се иначе десетак километара јужно од стратешки важног града Торецка према коме руске трупе напредују и са истока. Реадовка наводи да су руске трупе напредовале дуж железничке и да су у Северном заузели петоспратнице.

– Остало је нешто више од 500 м до рудника Северна што ц́е довести до слома украјинске одбране на истоку торецке агломерације – наводи Реадовка.

Главни штаб Оружаних снага Украјине наводи да руска офанзива на торецком правцу не престаје и да ситуација код Њујорка забрињава.

– Агресорска авијација активно ради. Још један ФАБ је погодио Катеринивце. Наши положаји у близини области Њујорка гађани су са 16 ваздушних пројектила – наводи украјинска војска.

Руске трупе су у Доњецкој области током викенда, подсетимо, освојиле села Чигари и Сокол.

Извор: Курир/Аутор: Зоран Костадиновић

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ