Свет

БРУТАЛНА ОДМАЗДА: Извршен је жесток напад

У нападу израелског ратног ваздухопловства на луку Ходеида у Јемену, под контролом Хута, погинуле су најмање три особе, а 87 је повређено, преноси Ројтерс.

Напад је изведен након што су јеменски побуњеници Хути у петак лансирали дрон на Тел Авив, а у нападу је погинуо један Израелац, док је најмање 10 особа повређено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према тврдњама израелске војске, лука у Ходеиди је коришћена за увоз оружја из Ирана, због чега је Израел сматрао да је легитиман војни циљ.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Наводи се да је у нападу на луку Ходеида учествовало најмање дванаест авиона израелског ратног ваздухопловства, укључујући Ф-35 стелт ловачке авионе, Ф-15 ловце, извиђачке авионе и авионе за допуну горива због удаљености циља од око 1.800 километара од Израела, преноси Тајмс оф Израел.

У ваздушним ударима су циљана складишта горива, енергетски и други витални објекти у луци, а на објављеним фотографијама и видео снимцима виде се огроман пламен и дим који се дизао из луке.

Израелска војска је у саопштењу навела да су њени авиони напали војне циљеве Хута на подручју луке Ходеида у Јемену, као одговор на стотине напада извршених против државе Израел у последњим месецима.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ