Свет

БРУТАЛАН УДАР РУСА ПРЕД НАТО САМИТ: Погођени су

Фото: Јутјуб

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, сви циљеви напада су остварени, а мете погођене

Оружане снаге Руске Федерације су јутрос, као одговор на покушаје кијевског режима да нанесе штету објектима од енергетског и економског значаја за Русију, извеле групни удар прецизним наоружањем великог домета на објекте украјинске војне индустрије и ваздухопловне базе украјинске војске, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, сви циљеви напада су остварени, а мете погођене. У саопштењу се додаје и да руска авијација није дејствовала по цивилним објектима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Изјаве представника кијевског режима о наводном намерном ракетном нападу Русије на цивилне циљеве су у у потпуности нетачне. Бројне објављене фотографије и видео снимци из Кијева јасно указују да је до оштећења (цивилних објеката) дошло услед пада украјинских ракета ПВО лансираних из система који су распоређени унутар града“, пише у саопштењу МО.

Сврха оваквих провокација је да се обезбеди даље финансирање кијевског режима и наставак рата до последњег Украјинца, поручује руско Министарство и додаје да се сличан наратив увек појави непосредно пред самит НАТО-а.

Украјински медији су раније током напада известили о експлозијама унутар Кијева, док је НАТО подигао своје авионе изнад Пољске услед „интензивних активности руске авијације“.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ