Свет

БРУТАЛАН НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: Страдало најмање 40 а рањено око 100 људи

Фото: Х принтскрин

У израелским нападима на изблегличке кампове Нусеират и Маваси убијено је најмање 40 Палестинаца, а рањено око 100, саопштило је Министарство здравља у Гази.

У избегличком кампу Нусеират, у централном делу енклаве, током напада на школу Рази, коју води Агенција Уједињених нација за помоћ Палестинцима (УНРWА) убијено је 23, а повређене су 73 особе, пише Ал Џазира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У области Атар, у сигурној зони Маваси у Кан Јунису, убијено је најмање 17 Палестинаца, а рањено 26, према подацима министарства.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Палестинско Министарство здравља је саопштило да је бомба пала у близини области са шаторима у којима су смештене расељене породице у Улици Атар, у Кан Јунису.

Претходно су званичници објавили да је 13 Палестинаца убијено у израелском бомбардовању централног и јужног дела Појаса Газе, а међу жртвама је и најмање двоје деце.
У Рафи, јужном пограничном граду у којем израелске снаге делују од маја, пет Палестинаца је убијено у ваздушном нападу на кућу, док су у оближњем Кан Јунису убијени мушкарац, његова жена и двоје деце, рекли су званичници.

У јучерашњем нападу на школу УН у избегличком кампу Нусеират, у којој су склониште потражили расељени Палестинци, убијено је најмање 17 особа, а рањено око 80, саопштили су званичници у палестинској енклави. Ал Џазира наводи да је то било пето бомбардовање школа у року од осам дана.

Израелске снаге тврде да су погодиле 40 циљева у Гази, укључујући осматрачнице, војне структуре и зграде опремљене експлозивом.

Министарство здравља у Гази наводи да су од почетка израелског рата у енклави убијене 38.664 особе, а да је број рањених процењен на 89.097, не рачунајући жртве које се налазе испод рушевина зграда до којих спасилачке екипе нису у могућности да дођу.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ