Свет

БРИТАНСКИ ИСТОРИЧАР ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: Путин је немилосрдан, постоји само једно решење

Украјина би могла бити присиљена да пристане да преговара о окончању крвавог сукоба са Русијом јер се њене резерве трупа смањују, док Путин може да убаци још људи, упозорава британски историчар и новинар Џонатан Димблби, који је провео три године истражујући како је Русија успела да сломи нацисте.

Димблби је уверен да ће могућност Русије да уведе више људи у рат на крају довести до тога да Украјина седне за преговарачки сто, преноси Дејли мејл.

– Запад ће наставити да подржава Кијев све док може и жели да уложе своје ресурсе за подршку, али ће Украјинци имати велики проблем због мањка људи који ће се борити на фронту – рекао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Говорећи о својој новој књизи „Ендгаме 1944: Како је Стаљин победио у рату“, Димблби је рекао да су новинари који су интервјуисали младе људе у Украјини открили да, иако су „мрзили Русе због онога што су урадили, нису били спремни да се боре и погину на првим линијама у рату у којем не могу да победе“.

– Лично верујем да ће морати да дође до неке врсте примирја где обе стране тврде да су делимично победиле – додао је Димблби на књижевном фестивалу Бакстон у Дербиширу.

Он је додао да би то значило могућност да се из свега изађе у нешто здравије и мање опасно.

Димблби сматра да је Русија показала огромну ароганцију и војну неспособност када је ушла у рат пре две године, али је од тада много научила и сада изгледа спремна да издржи.

Он верује да је Владимир Путин немилосрдан колико и Стаљин у својим настојањима да ратује колико год је потребно, али не сматра да ће сукоб у Украјини ескалирати до тачке у којој би било употребљено тактичко нуклеарно оружје, упркос Путиновим претње, јер се обе стране плаше последица.

Извор: Дејли мејл

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ