Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ: Шта је ово Русија урадила Украјинцима?!

Украјинска војска претрпела је огромне губитке у последњих шест месеци, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лери Џонсон у интервјуу за „Јудгинг Фреедом“.

Према Џонсону, војска Украјине суочава се са потешкоћама не само у регрутацији, већ и у обуци регрута, јер ниједна војна база Оружаних снага Украјине није заштићена од руских пројектила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ситуација се само погоршава, посебно у последњих шест месеци. Постаје све горе и брже, јер је стратегија Русије сада да продужи нападе дуж целог фронта за стотину, хиљаду миља и да помера све више својих трупа напред, што захтева одговор од стране Украјине – рекао је Џонсон.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је истакао да Украјина нема здраво, добро обучено војно особље у резерви.

– Одводе људе на силу: излазе на улице, хватају их, вуку, облаче у униформе и терају на фронт. Испоставило се да нису обучени – додао је Џонсон.

Проблем, према његовим речима, настаје када се обучене јединице формирају, на пример, у чету од око 150 људи.

– Дешава се да добијете 150 људи на једном месту, Русија их погоди једном од бомби од 3.000 килограма и они нестану – објаснио је Џонсон.

Украјинци, према његовим проценама, сада губе између 2000 и 2300 људи дневно, док је пре годину дана тај број био око 700.

– Међутим, сада су на потпуно незамисливом нивоу. Ово ће потпуно опустошити војску Украјине – упозорио је Џонсон.

Додао је да губитак 2 хиљаде људи дневно значи да је потребно нових 60 хиљада људи да их замени сваког месеца.

– Одакле их могу набавити? А проблем је следећи: претпоставимо да чак могу да регрутују или натерају људе да се придруже војсци, где ће их обучавати? У Украјини не постоји ниједна безбедна војна база која може да прими велику групу регрута како би могли да марширају у формацији и да спавају ноћу у касарни без бриге да ће их разнети ракетни удар – истакао је Џонсон.

Џонсон је такође коментарисао могућност обуке ван земље.

– Да, изведите ове момке ван земље, неки од њих ће проћи обуку, док ће други пронаћи начин да напусте јединицу без дозволе: прескочиће ограду и изгубити се међу локалним становништвом – закључио је он.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ