Свет

БЕЛОУСОВ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Спремите мере одмазде САД

Руски министар одбране Андреј Белоусов наложио је Генералштабу да припреми одговор на провокације америчких стратешких дронова који све интензивније лете изнад Црног мора.

Али, не просто зато што лете. Јер, прецизном оружју које Запад испоручује Украјини за нападе на Русију ти дронови обезбеђују координате за гађање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пораст броја летова стратешких дронова изнад Црног мора указује на „све већу умешаност САД и земаља НАТО-а у сукоб у Украјини на страни кијевског режима“, оценило је руско Министарство одбране.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Нагласило је притом: „Ти летови у великој мери повећавају вероватноћу инцидената у ваздушном простору са авионима Ваздушно-космичких снага Русије, што последично повећава ризик директне конфронтације између алијансе и Руске Федерације. Земље НАТО-а ће бити одговорне за то – ако се догоди“.

Амерички стратешки дрон Глобал Хаwк `висио` је изнад Црног мора у време напада украјинских оружаних снага на Севастопољ 23. јуна.

Како је навео Телеграм канал Милитарy Цхроницле, координирао је украјински удар на Севастопољ америчким крстарећим ракетама дугог домета АТАЦМС.

Руски потпуковник Олег Иваников, који је и доктор историје, тврди да постоји директна веза између терористичког напада на Севастопољу и Белоусовљевих упутстава да се припреме мере одмазде против извиђачких дронова који омогућавају нападе Оружаних снага Украјине:

„То је такође повезано са недавним разговором Белоусова са америчким министром одбране Лојдом Остином. Мислим да ће сада Американци и НАТО у целини ограничити такве извиђачке летове чак и изнад неутралних вода Црног мора, пошто то више није само упозорење Белоусова, већ јасна команда да се такве беспилотне летелице уништавају и у ваздушном простору изнад међународних вода Црног мора“.

Члан стручног савета организације руских Официри Русије, Василиј Дандикин, прво указује да таквих летова већ три дана нема. Па указује:

„Мислим да постоје одређени договори. Обарати дронове можда и није потребно јер постоји оружје за електронско ратовање које их може дезоријентисати. Амерички извиђачки дронови, чак и из неутралног ваздушног простора, могу да виде не само целу руску обалу Црног мора, већ и Абхазију.

Сам Глобал Хаwк кошта 200 милиона долара. То је понос америчког војно-индустријског комплекса. Лети високо и пристојном брзином. Али, пошто постоји наредба министра Белоусова, наши момци ће је извршити“.

Извор: Факти