Свет

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ ЗАЛЕДИО НАШЕ СУСЕДЕ: Русија ће извршити свеопшти напад на ваздушну базу

„Русија ће ударити румунску ваздушну базу јаче него икада током украјинског сукоба. Пет пуних ескадрила Ф-16 Вајпера се припрема за рат“, каже амерички експерт, описујући план који ће наљутити Русију.

Вилијам Шривер, амерички војни аналитичар и војни историчар, упозорава на руски свеопшти ракетни напад на ваздушну базу у Румунији, где су стационирани Ф-16 и украјински пилоти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ШТА КАЖЕ АНАЛИТИЧАР О РУСКИМ И АМЕРИЧКИМ ПЛАНОВИМА

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Видите, ако је „прави план“ био да се десетак украјинских “камиказа” стави у кокпит старих Ф-16 из 1980-их па да их пошаљу у величанствену једносмерну мисију против Русије, то би било само губљење новца и људских ресурса, тврди овај аналитичар.

„Из онога што сам научио у последњих неколико недеља, заиста се чини да се САД грчевито спремају да успоставе ваздушне базе у Румунији, веома близу обале Црног мора, које би се вероватно користиле за ваздушне операције ловаца Ф-16 против Русије.

Тврдим да припрема овог плана индиректно доказује да САД имају неколико ескадрила „пилота уговораца“ придружених НАТО-у, који су вероватно провели неколико месеци усавршавајући своје вештине и вештине тимског рада. План је вероватно да се користе услуге ових пилота.

Стога, ако је заиста у току план припреме онога што ће постати „највећа база НАТО-а у Европи“, разумно је закључити да ће у будућој бази морати да буду смештене и остати још неко време најмање две ескадриле „добровољаца“ НАТО пилота који ће користити много модерније моделе Ф-16, а не украјинске пилоте који су Украјини одавно обећани.

Мислим да спремају пет пуних ескадрила и бар неке од њих опремају најновијим моделом Ф-16 „Вајпер”.

Оно што је битно је да буквално нико у америчком ваздухопловству на било ком нивоу нема ни најмање искуство у интензивној ваздушној борби против достојног непријатеља који може да поседује способности захваљујући значајном броју врхунских авиона.

База у Румунији има сву инфраструктуру за подршку, а ту ће бити смештени најбољи вишеслојни ПВО системи на планети. Такође ће имати веће резерве муниције у односу на САД и значајно ће надмашити остале платформе НАТО-а у скоро сваком сценарију.

НАТО ХРАБРО ИЗЛАЖЕ РУМУНИЈУ МОГУЋЕМ РУСКОМ НАПАДУ

У поређењу са новом базом у црноморском региону, Рамштајн ће изгледати као бедно село, а ево још једне ствари:

Свако (укључујући и оне који окривљују Русију и увек проричу пропаст) ко на један минут верује да Русија неће учинити ништа да уништи НАТО базу у Румунији под овим околностима је једноставно будала.

Наравно да ће деловати и Русија. Погодиће базу, веома јаким ударцем, који ће бити јачи од свега што је бачено на украјинске циљеве током овог сукоба.

Ово је можда најнапетији тренутак нашег времена, са ситуацијом у којој је могућност катастрофално погрешне рачунице екстремно велика.

Кад год размишљам о овим стварима, само спустим главу на очигледну глупост свега тога.

Ако „мајстори рата“ (песма Боб Дилана) заиста предузму такав ваздушни поход на Русију, онда ће се, прво, цела операција готово сигурно претворити у технолошки фијаско заиста епских размера, а друго, резултати битке ће бити шокантно погубни, у толикој мери да ће, вероватно, у року од неколико дана Сједињене Државе бити принуђене да прекину операције.

Вашингтон ће покушати да их представи као неку врсту „смеле акције“ која је „постигла своје циљеве“, али ће то бити неугледно. Изузетно неугледно.

И свако ко има било какав утицај на структуре моћи широм света знаће какав би био резултат и разумеће шта то тачно значи“, закључује он о нечему што овом логиком онда може поред Румуније угрозити и Пољску и Словачку, које су такође домаћини НАТО снагама.

Извор: oruzjeonline.com

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ