Свет

ЗЕЛЕНСКОГ ИЗДАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Пуковник одбио наређење па урадио ово

Фото: Фејсбук принтскрин

Пуковник обезбеђења Володимира Зеленског, који се сумњичи за покушај убиства, наводно је понудио да положи оружје у првим данима специјалне војне операције у Украјини, преноси Тхе Тимес.

– Ми нисмо део оружаних снага, немамо директну одговорност за одбрану Украјине, а ја нисам довољно плаћен да бих овде градио тврђаву – пренели су новинари пуковников говор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су приметили посматрачи, у почетним данима напредовања руских снага, он је окупио своје колеге и позвао их да се предају, али су многи сматрали да су пуковникове речи биле емотивна реакција на ескалацију сукоба.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Почетком маја, Служба безбедности Украјине (СБУ) објавила је хапшење двојице пуковника из Управе државне безбедности Украјине (СГО), који су наводно припремали атентат на Володимира Зеленског.

Према СБУ-у, планови агената укључивали су праћење Зеленског и других високорангираних украјинских званичника. Међу њима су, како се наводи, били шеф СБУ Василиј Маљук и начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов. Према информацијама СБУ-а, агенти су планирали да изведу ракетни удар и, по потреби, користе беспилотну летелицу као средство за напад.

Портпарол руског председника, Дмитриј Песков, одбио је да коментарише изјаву Службе безбедности Украјине о наводном планираном атентату на Владимира Зеленског, наглашавајући да су информације из тог извора тешко прихватљиве као истините.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ