Свет

ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМАК: Забележен тренутак експлозије, авион се запалио након полетања (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Снимак нове застрашујуће авионске несреће показује како се авион на лету „Ер Канаде“ запалио само неколико тренутака након полетања с писте.

Наиме, на снимку који се дели на друштвеним мрежама види се авион боинг 777 „Ер Канаде“ како полеће са аеродрома „Пирсон“ у Торонту 5. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посетиоци аеродрома су гледали како авион одлази, а потом одједном почиње да гори, почевши од репа возила, након мале експлозије. Сведоци на земљи могли су да виде вишеструке блескове светлости скоро одмах након што је авион полетео.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„С****! Запалио се мотор“, може се чути како једна особа говори у позадини.

Како је наведено у саопштењу компаније „Ер Канада“, у авиону боинг 777, који је кренуо ка Паризу, било је око 400 путника, преноси портал „ЦП 24“.
Представници компаније рекли су да је до пожара дошло због проблема с компресором мотора који је приморао посаду да прерано приземљи авион око 30 минута након полетања.

„Након што је авион слетео, прегледало га је возило за реаговање на аеродрому у складу са нормалним оперативним процесима, и сам је долетео до капије“, речено је из авио-компаније за „ЦП 24“.

Авион је напустио капију у 20.46 часова по локалном времену, али је кружио и слетео на исти аеродром у 21.50, наводи „Флигхт Аwаре“ за праћење летова.

Боинг који је учествовао у инциденту неће бити поново коришћен док не буде прегледан и поправљен.

„Авион ће бити повучен из употребе ради даље процене наших стручњака за одржавање и инжењеринг“, рекли су представници „Ер Канаде“.

Нико од 389 путника на лету није повређен.

Ово је други авион за само две недеље који је морао нагло да се врати на аеродром „Пирсон“ након полетања, наводи „Глобал њуз“. Лет од 27. маја између Торонта и Делхија у Индији такође је имао проблем с мотором који је приморао авион да промени руту.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ