Русија

ЗАСТРАШУЈУЋА НАЈАВА ИЗ РУСИЈЕ: Бациће нуклеарку?

Фото: Јутјб

Анализирајући изјаву министра спољних послова Сергеја Лаврова, руски политиколог Сергеј Марков је дошао до закључка да је Русија спремна да изврши тактички нуклеарни удар у Украјини, близу границе са Пољском, а то би се могло догодити 22. јуна.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је новинарима дан раније да се не може а да се не узме у обзир „намерно снажно деловање НАТО-а у нуклеарној сфери“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је коментарисао чињеницу да је авион Ф-16, који ће ускоро бити испоручен Украјини,дуго био главно возило за испоруку у оквиру такозваних заједничких нуклеарних мисија НАТО-а.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Стога, не можемо а да не сматрамо испоруку ових система режиму у Кијеву намерну сигналну акцију НАТО-а у нуклеарној сфери. Они покушавају да нам укажу да су у Украјини САД и НАТО спремни буквално на све – рекао је он.

Анализирајући изјаву Лаврова, дошао је до закључка да је Русија спремна да изврши тактички нуклеарни уда, а то би се могло догодити 22. јуна.

Према мишљењу политиколога, речи шефа руског министарства спољних послова могу указивати на то да Москва наговештава своје право да тактичким нуклеарним оружјем удари на локацију ловаца Ф-16.

Ово место се налази поред Пољске, у западној Украјини.

– Нека сав радиоактивни ветар иде у Пољску – каже специјалиста.

Он је подсетио да би Ф-16 већ могли да буду у Украјини, а да би њихови летови могли да почну почетком јуна.

То може указивати на то да би напад тактичким нуклеарним оружјем могао бити покренут одмах након самита у Швајцарској.

Извор: informer.rs/topnews.ru

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ