Свет

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА ЗАПАДУ: Све ово може бите мета руске одмазде

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

РУСИЈА има на располагању „широк арсенал“ политичких и економских контрамера као одговор у случају пленидбе њених суверених средстава, укључујући заплену имовине Запада у Русији, рекла је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је упозорила да Русија има „значајна“ средства Запада и имовину под својом јурисдикцијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све то може да постане мета руске одмазде. Арсенал политичких и економских контрамера је широк – рекла је она новинарима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Захарова је истакла да Русија неће објавити природу својих контрамера.

Лидери седам индустријски развијених земаља свијета /Г7/ договорили су прошле седмице употребу камата на руска средства како би осигурали зајам од 50 милијарди долара Кијеву за куповину оружја и обнову инФраструктуре.

Већина замрзнутих средстава је у ЕУ.

Амерички министар финансија Џенет Јелен рекла је недавно да профит зарађен од замрзнуте руске имовине износи око 3-5 милијарди долара годишње.

Г7 намерава да исплати средства преко више канала, усмеравајући их на потребе украјинске војске, општег буџета и реконструкције.

Међутим, међу САД и њиховим савезницима остају неслагања око тога ко ће сносити ризике зајма ако западне владе изгубе контролу над руском имовином.

Из Москве је више пута речено да је пленидба средстава крађа и да ће адекватно одговорити, подсећа „Раша тудеј“.

Извор: Срна

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ