Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ СНС ШТАБА

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се из штаба Српске напредне странке.

– Више од годину дана трајали су стравични притисци везани за иборе – навео је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Већину смо имали и после 17. децембра у Београду. Али смо сматрали да то није довољан легитимитет јер неки други нису желели да праве коалицију са нама. Сада ћемо имали 62 или 63 мандата, уместо 54 колико је било у децембру – додао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

 

Истиче да ће СНС у Београду имати 52% гласова.

– Оно што је за мене најубедљивија победа, иако није обхјективно најубедљивија, већ у Пећинцима, у Новом Саду и желим да честитам утз Шапића професорки Туркулов, Маји, Вучевићу… 45 мандата је у Новом Саду, скоро 53 посто гласова добити у Новом Саду… Посебно јер су у Новом Саду сви излазили обједињени у две или три колоне

Додаје да је у Нишу била најтежа политичка утакмица.

– У Нишу ће бити мој предлог да се разговара и види како да се проблеми убудуће дешавају, јер је једна група грађана, то нису опозиционе политичке странке, оне су убедљиво поражене, добила 23 посто гласова, листа доктора Милића, што никако не смемо да ниподаштавамо и не смемо да не покажемо поштовање – рекао је Вучић.

Указао је и на убедљиве резултате у Суботици, али и да су у осталим градовима у Војводини биле убедљиве победе.

– Ми мислимо да је у Београду још интересантно у две општине како ће се завршити, у свим осталима већ имамо већину. Бројимо још Врачар. Убедљива је победа, само је питање један мандат горе или доле. Још се те општиснке листе пребројавају, али је извесно да је у 15 општина значајна већина за нашу коалициону листу – навео је Вучић.

Посебно је срећан, истиче, због резултата у Ваљеву.

Каже да је данас било тужно гледати нападе на телефонске центре.

– Не само да је то дозвољено, хоћу да грађани Србије знају. Већ је то пожељно да постоји у свим нормалним и цивилизованим земљама – да се борите за сваки глас, да позивате своје бираче да изађу, да обезбедите већу излазност. Не постоји ниједна земља у свету која то не ради, то раде и наши противници. Једино питање које се ту може поставити јесмо ли ми платили закуп просторија и телефонских линија. Ако нисмо – то је срамота за нас. Ако јесмо – онда је страшно то што сте радили данас цео дан. И за то да ви сајлама које прикопчавате аутомобиле мислите да можете да уништавате нечије техничке центре, и да мислите да сте неку Америку открили тиме што сте открили најобичнији технички центар – па ми их имамо на стотине, на хиљаде, ми се озбиљно спремамо за све изборе. Нико не може да разуме зашто сте то радили.

Каже да сада морамо да подигнемо своју земљу и да се поносимо њоме, те да сада више нико не може рећи да су сви мандати чисти.

Истиче да је пред нама да добијемо важну агенду раста коју радимо са Европљанима, као и такозване зелене коридоре.

– Ускоро нам креће Панда у Крагујевцу, што ће додатно допринети нашем развоју. Он је 4,7 у другом кварталу. Даћу све од себе да се постарамо да сачувамо мир, да прескочимо ратове – наводи он.

Истиче да нема ниједног места у Војводини где је било близу, свугде је била велика разлика.

Једино није било апсолутно убедљиво у Нишу и Ужицу.

– Само једни морају увек да добијају свугде убедљиву подршку побеђују – рекао је Вучић и захвалио се народу на великој подршци.

– Хвала народу. Посебно хоћу да се захвалим женамам Србије јер су више од две трећине дама које су изашле на бирачка места гласале на нашу листу. Оне су одувек имале највећу одговорност – навео је Вучић.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ