Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Доста је било

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Дневнику 2 РТС да је било довољно изборних кампања, и да је време за рад. Победу СНС-а оценио је као историјску.

– Жао ми је што сам дошао на РТС, после овога што сте приредили, и убудуће ћу се другачије обраћати грађанима Србије – рекао је председник Вучић у првом обраћању после избора у недељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић: Историјски резултати избора

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Готово је невероватна победа листе „Србија сутра“. Ја мислим све супротно од онога што су рекли многи. Не знам зашто би се на неким местима журило. Београд је дуго био под мерама, и било би добро да се што пре крене са формирањем власти. У Новом Саду нема потребе да журе. Сви противкандидати су убедљиво поражени. Три моста се тамо гради, фабрике…

– Што се Ниша тиче. Ја сам ту потпуно против онога што су урадили и једни и други. Замолио сам оно вече да би било добро да сви сачекају у Нишу. Знао сам да имамо већину, јер смо ми пребројали бирачка места и сабрали гласове. То што нисте у том тренутку пребројали сва места.

– Сагласан сам са човеком из ЦеСИД-а, да треба свима дозволити увид. Тражили су и добили, и ни за један глас није било другачије.

Вучић о изборима у Нишу: Не журите

– Мислим да је свуда потребно не журити, пребројите гласове сто пута, наравно да неправилности нема, њима је то јасно. Народ је показао нешто друго. За овога који вам говори о демонстрација није гласало ни 3-4 посто. Рекао сам седите, не журите. Ако идемо на нове изборе, ми ћемо победити много убедљивије.

– Позивају на блокирање кружног тока, на одбијање плаћање пореза… Народ би био одушевљен. Ја бих им саветовао да мало више слушају и разумеју потребе свог народа.

– Ја позивам људе у Нишу, посебно из странке којој припадам. Зауставите се, и не журите. Странка мора да чује шта људи кажу. Пустите њих нека будалишу. Ваш је посао много важнији, како ће да прође отварање фабрика, како ћемо нове путеве и пруге. Када ћемо да кренемо са обилазницом. А не „ми смо победили“. Све је то лепо, али морате да размишљате о порукама које шаљете. До тада са оваквим проблемима ћемо да се суоачавамо.

– Још јуче су све прегледали у Нишу. Има ту неколико фактора. Први је да ти људи живе у неким балонима, пошто им људи на мрежама шаљу срца, па мисле да их воле. Крећу се у сопственом кругу, и мисле да је то цео свет. Не виде да постоје и други који мисле другачије. Позивање неплаћања пореза је одраз немоћи. Позивао је Живковић на неплаћање струје својевремено. Људи, то су дечије игре.

„Ситуација у свету се компликује“

– Оно за шта су људи гласали. Суштина је у томе да видимо шта ћемо да радимо. Да много више бринемо о људима, да обезбедимо безбедност наше земље, енергетску стабилност пред зиму. Цене гаса и струје скачу. Морамо да разговарамо и повећамо резерве, да видимо и са Русима и са Азербејџаном. Мораћемо да откупимо око 150 тона меркантилне пшенице. То је добро за сељаке, али то радимо да бисмо очували цену хлеба. Морамо даље да увећавамо резерве злата.

– Сада ће сви да се мало смире пре европских избора 9. Онда ће се разочарати неки, нервоза ће бити већа, онда се приближавају амерички избори. Сви ће покушавати да избегну победу Трампа. Тако да нас то све води у једну катастрофу, и зато све ове мере предузимамо. Повећавамо резерве. Бензин, дизел, све што је потребно. Све ћу пројетке ја да обилазим током лета.

Вучић: Очекују нас важни састанци

– Имаћемо уговор о слободној трговини са Египтом и Емиратима. Видећу се са Сисијем, за месец дана и са Макроном. Очекују нас велике и важне посете. Морамо и са ЕУ да урадимо много око агенде раста. Биће притисака око Украјине. Доносићемо одлуке у складу са принципима о којима смо говорили.

О гласању у ГС УН

– Египат је донекле био обавезан и одлуком Исламске конференције. Чак и ту смо имали већину, што је огроман успех Србије. Веома сам задовољан што смо по први пут увели породице српских жртава у УН. Немци и Американци су рачунали на 115 до 120 гласова ЗА, и са тим су ишли пред исламске земље. Потценили су Србију. Нису разумели углед Србије. Били су бесни на мене. Искористио сам и свој углед на глобалном југу, у слободарским земљама. Поносан сам на ову предивну заставу Србије, коју ћу увек да носим.

– Посебно хвала нашим мађарским, грчким, словачким пријатељима. Показали су ко су нам прави пријатељи.

Вучић: Доста је било, сада морамо да радимо

– Ми морамо, и идемо ка томе. Данас смо почели да подижемо све. Доста је било изборних кампања, убише нас годину дана са свим својим захтевима, док нису поражени. Е сада идемо да радимо. Када то урадимо, онда имате изборее после 15 година власти. Рекао сам вам пре 15 дана, ми смо за њих Реал Мадрид.

Извор: Ало

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ