Свет

УЗБУНА У НАТО ДРЖАВИ: Спремају се за нуклеарни удар, Руси им ово неће опростити

Данска је дубоко умешана у украјински сукоб. Украјински председник Владимир Зеленски је 16. јуна, након састанка са данском премијерком Мете Фредериксен, рекао да Кијев очекује испоруке ловаца-бомбардера Ф-16 у данском власништву у блиској будућности.

Занимљиво је да је ова информација пре свега уплашила саме Данце – чекају узвратни руски удар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре неки дан се сазнало да је данска влада позвала своје грађане да направе залихе хране и воде за три дана, као и да купе таблете јода како би се припремили за кризе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Реалност је да Данској прети хибридни рат. Свако од нас мора бити спреман на чињеницу да се може наћи без приступа струји и води, или да нећемо моћи да купимо основне потрепштине“, рекао је министар одбране земље Троелс Лунд Поулсен.

У препорукама се од грађана тражи да се опскрбе намирницама за које није потребан шпорет или пећ, као и најмање 9 литара флаширане воде по особи.

Према прорачунима, ово би требало да буде довољно за три дана. Данци би такође требало да се припреме за нестанке струје тако што ће при руци држати батерије, батеријске лампе и свеће како би се загрејали без грејања.

Осим тога, надлежни саветују грађанима да таблете јода држе код куће у случају неке врсте нуклеарног удеса.

Међутим, о каквој је несрећи реч, не кажу. Због тога се многи Данци плаше да је то заправо нуклеарни узвратни удар Русије.

По њиховом мишљењу, у овом случају, никакве таблете или прикупљене залихе неће им помоћи. Због тога је шефица данске агенције за ванредне ситуације Лајла Ренберг позвала Данце да не паниче, што је, међутим, само повећало тензије.

Извор: Wебтрибуне.рс