Свет

УЖАС! Десетине беживотних тела пронађено у ТИСИ, откривено и како су страдали

Државна гранична служба је саопштила како је најмање 45 Украјинаца погинуло док су покушавали да побегну из Европске Уније.

Већини мушкараца између 18 и 60 година забрањено је да напусти Украјину због мобилизације која је у току.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Само у мају потврђено је да се десет особа удавило у реци Тиси, која тече од југозападне границе Украјине преко Румуније, Мађарске, Словачке и Србије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Гранична служба је навела на друштвеним мрежама да су добили више извештаја о лешевима пронађеним у рекама или планинском терену у областима које се граниче са Европском Унијом.

Људи су страдали „док су покушавали да пређу природне препреке“ током покушаја да побегну из земље, навела је агенција. Већина је страдала при преласку река.

Гранична служба је упозорила и да украјинским бегунцима, осим „природних препрека“ опасност представљају и дивље животиње.

– Још једном наглашавамо опасност по живот и здравље у вези са илегалним преласком државне границе! Не терајте своје рођаке да живе са срамним сећањима на вас – саопштила је служба.

Прелазак Тисе постао је један од најпопуларнијих начина да потенцијални војни обвезници избегну регрутацију. Украјински медији напомињу да овај „тренд“ у настајању означава помак у односу на раније месеце када су Украјинци покушавали да напусте земљу са лажним документима.

Кампању мобилизације Украјине, која је најављена убрзо након почетка сукоба са Русијом, ремете избегавање Украјинаца да се добровољно пријаве за фронт и корупција. Кијев је овог пролећа значајно пооштрио мобилизацију и спустио старосну границу са 27 на 25 година.

Руски министар одбране Андреј Белоусов изјавио је прошле седмице да је Украјина изгубила више од 35.000 војника само у мају. Раније овог месеца Москва је проценила губитке Кијева од почетка 2024. на преко 111.000 људи.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ