Свет

УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Руси су опкољени, предају се? (ВИДЕО)

Око 400 руских војника опколиле су украјинске трупе у области града Волчанска, у области Харкова, и пред “уништењем”, јављају проукрајински медији.

Град Волчанск је до сада био у центру борби између украјинских и руских трупа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Десетине руских војника већ су наводно почеле да се предају кијевским трупама. Ситуација у овој области фронта тренутно је конфузна, а информације о опкољавању руских трупа још нису званично потврђене ни од украјинског Министарства одбране, ни од руске стране.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Град Волчанск је главна мета руске офанзиве која је почела прошлог месеца у области Харкова.

Украјинска војска објавила је на друштвеним мрежама слике групе руских војника – чији број није прецизиран – како украјиснке снаге бомбардују са авијацијским бомбама ГБУ-39 СДБ које су им испоручиле САД, пише на друштвеној мрежи X налог ОСИНТтецхницал, подружница Белингекта, блиско повезаног са западним тајним службама.

Отприлике 400 руских војника опколиле су украјинске трупе унутар индустријског комплекса у близини Волчанска. Украјинци тврде да су Руси ефективно опкољени, да су сви путеви снабдевања пресечени.

Прокијевски медијски извори објавили су у недељу поподне да се око 30 руских војника који су се склонили у фабрику у близини Волчанска наводно предало украјинским трупама.

Руска војска је до сада безуспешно покушавала да ослободи 400 руских војника који су били изоловани у Волчанску, наводе украјински медији.

Русија је 10. маја покренула копнену офанзиву у области Харкова (североисточна Украјина) и успела да пробије украјинске одбрамбене линије. Руси, након што су успели да постигну запажене успехе у овој офанзиви, успорили су темпо. Град Волчанск је до сада био у центру борби између украјинских и руских трупа.

Извор: Новости