Свет

УКРАЈИНЦИ КРЕНУЛИ КА ВОЛЧАНСКУ А ОНДА ЈЕ ДОЛЕТЕЛА РАКЕТА: Страдало је много војника

Фото: Јутјуб

Руске трупе извеле су удар на концентрацију украјинских снага у селу Зарожное у Харковској области, изјавио је за РИА Новости координатор николајевског подземља ,Сергеј Лебедев, позивајући се на колеге.

– Око два сата поподне руска војска је извела ракетни удар на село Зарожное, на месту где се налази украјинска војска. Пројектили су пали у близини викендица, где су се без сагласности власника налазиле украјинске војне снаге. Како преносе наши другови из Харкова, око 30 војника ОСУ (украјинске војске) је погинуло, а више од педесет је рањено – рекао је.

Према речима подземног борца, ту групу су требали да пребаце као појачање код Волчанска.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Правовремена информација са терена и изузетан рад руске војске омели су припрему живе силе и допремање муниције на линију сукоба – приметио је Лебедев.

Крајем прошле недеље шеф администрације Харковске области Виталиј Ганцев изјавио је да су руске трупе ослободиле половину Волчанска, али украјинско командовање покушава контрареагују и повлачи тамо велике резерве.

Према информацијама Министарства одбране, јединице Северне групе и даље напредују према унутрашњости противничке одбране, одбивши седам контрарних напада у подручјима Волчанска, Липцова и Глубоког. Током претходних 24 сата, украјинске снаге су тамо изгубиле око 200 војника, убијених и рањених, и девет возила.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ