Свет

ТОТАЛНИ ШОК У УКРАЈИНИ: АЗОВ УДАРИО НА МОЋНОГ ГЕНЕРАЛА: Убио је више украјинских војника него било који руски командант!?

Богдан Кротевич, командант бригаде Азов, поднео је пријаву Државном истражном бироу против неименованог украјинског генерала због наводних ратних злочина!

Кротевич тражи да се отвори истрага против генерала чије име није навео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Написао сам писмо Државном истражном бироу у коме тражим да се отвори истрага против једног војног генерала који је према мом мишљењу убио више украјинског војног особља него било који руски генерал – написао је начелник Азова на свом каналу на Телеграму.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Кротевич је напоменуо да је покушао да информације о генераловим акцијама пренесе вишим властима, али додаје да већину њих није било брига.

– Командантима батаљона и бригада суди се за губитак осматрачнице док се генералу не суди за губитак региона и десетина градова и губитак хиљада војника. Војска разуме о каквом човеку говорим јер га 99 одсто војске мрзи због онога што ради. Тај човек почиње истрагу против команданата који напредују и који не губе тло под ногама, али не покреће званичну истрагу против себе, мука ми је од тога, прешао је Рубикон – рекао је Кротевич.

Украјински портал Страна сазнаје да је генерал против кога је начелник штаба Азова поднео пријаву командант Здружених снага Јуриј Содол.

Страна подсећа и да то није први напад на Содола.

Раније је заменица шефа Комитета Врховне раде за националну безбедност и одбрану Маријана Безуглаја критиковала генерала јер су Оружане снаге Украјине под његовом командом изгубиле положаје код Торецка које су држале од 2014. године.

– Критике на рачун украјинске команде од стране новинара и политичара изнете су више пута од почетка рата, међутим, први пут се догодило да један од његових директних подређених, високи официр једне од најпознатијих украјинских јединица, отворено проговори против једног од представника највише команде Оружаних снага Украјине. То би могао да буде индиректан знак који указује на озбиљне проблеме на фронту и унутар украјинске војске – наводи Страна.

Извор: Курир.рс/Страна/Пренео З.Ко

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ