Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА КИЈЕВ: Хладан туш за Зеленског

НАТО не намерава да прими Украјину у своје редове, упркос свим формалним обећањима, пише колумниста америчког листа „Њузвик“ Данијел Депетрис.

– Упркос свим формалним изјавама о томе да врата НАТО треба да остану отворена за нове чланове, до сада би требало да буде потпуно јасно да Алијанса не жели да се Украјина придружи њеним редовима – оцењује новинар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како истиче, у НАТО су спремни да снабдевају Кијев оружјем и новцем како би се борио против Русије, пошто је Москва главни противник Алијансе. Међутим, додаје Депетрис, НАТО није спреман да уђе у директну конфронтацију са Русијом због Украјине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Украјина одавно чека на чланство у НАТО. Наставиће да чека, вероватно, вечно, ма какве слатке речи западни лидери шапутали на уво Владимиру Зеленском – закључио је стручњак.

Подсећамо, крајем септембра 2022. Владимир Зеленски је саопштио да Кијев подноси захтев за улазак у НАТО по убрзаној процедури. Истовремено, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да је пуноправно чланство Украјине у Алијанси немогуће током оружаног сукоба.

Извор: Медији