Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ САД: Ево шта су потписали Путин и Ким Џонг Ун

Министарство спољних послова Русије, у координацији са релевантним савезним органима и организацијама, потписало је свеобухватни споразум о стратешком партнерству са Северном Корејом.

У документу пише да је Министарство спољних послова Руске Федерације сагласно на сарадњу са Народном Републиком Корејом по свим структурним питањима, али и пружању међусобне помоћи у случају агресије на једну од земаља, што је потврдио и председник Русије Владимир Путин на крају састанка са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном у Пјонгјангу.

– Потписани данас свеобухватни споразум о партнерству такође предвиђа пружање узајамне помоћи у случају агресије на једну од потписника споразума – рекао је Путин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поред тога, у документу је наведено да ће руска влада сарађивати са било којим владиним ентитетом или организацијом из Северне Кореје.

Даље се наводи да се споразум склапа из принципијалних разлога и заједничке решености за бољу будућност и културно-економску размену.

Када су новинари упитали председника Русије Владимира Путина у Пјонгјангу да споразум обухвата и војну сарадњу Путин је само одговорио: „Није искључено“.

Генерални секретар НАТО пакта Јенс Столтенберг изразио је негодовање поводом зближавања Москве и Пјонгјанга, наводећи како НАТО има информацију о више од 1000 теретних вагона који железницом прелазе у Русију.

– Наша процена је да су преко милион артиљеријских граната које је на фронту употребила руска војска, дошле директнно из Северне Кореје – рекао је Столтенберг.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ