Србија

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД ИСПРЕД АМБАСАДЕ ИЗРАЕЛА У БЕОГРАДУ: Има мртвих и рањених

Припадник Жандармерије је данас око 11 сати нападнут када је непозната особа пуцала у њега из самострела, док је био на дужности обезбеђења Амбасаде Израела на Дедињу у Београду.

Како нам је потврђено, жандарм Милош Јевремовић (34) погођен је у врат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицајац је у свесном стању превезен у Ургентни центар где је у току операција вађења стреле из врата. Све околности напада и могући мотиви се испитују.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Доктор Ургентног центра је током обраћања јавности открио најновије информације о стању рањеног жандарма на Дедињу.

Наиме, доктор је открио да је пацијент животно угрожен и да је операција у току.

„Спасило му је живот то што није извадио стрелу“

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић истакао је да је рањеном жандарму сачувало живот то што није извадио стрелу.

– Лекари кажу да му је то можда сачувало живот што није извадио стрелу, успео је у оваквом стању да се одбрани, пуцао је у нападаца, мислили смо да ће преживети да сазнамо више. Имао је и нож. Суштина је да је реч о терористичком нападу где су повезана лица која имају везе са вехабијским покретом – рекао је министар Дачић током обраћања јавности.

Дачић: Несумњиво је да је реч о терористичком акту

– Специјално тужилаштво је преузело случај, иако идентитет лица није утврђен, али несумњиво је да се ради о терористичком акту који је уперен и против државе Србије и против припадника Жандармерије. Да ли је појединац деловао сам или је била група… Ухапсили смо још неке људе превентивно који су били у близини полицијских објеката и гледамо да повежемо случај. Сумње су неке већ присутне и индиције постоје да је реч о лицима која су позната службама безбедности и реч је о вехабијском покрету али то нису потврђене информације. Појачали смо све мере заштите безбедности у граду. Полиција је на улицама, испред тржних центара и институција – саопштио је Дачић

„Задржано је још једно лице“

Дачић је такође открио да је задржано још једно лице.

– И даље причамо о могућим мотивима, за сада постоје индиције да је реч о мотивима који се тичу тероризма јер нема мотива, што би неко напао жандарма који стоји испред амбасаде. Задржано је још једно лице које се кретало близу команде Жандармерије са сличним по изгледу, перформансама. Све то треба испитати. Оно што је најважније све наше снаге ће бити ангажоване да водимо рачуна да се не деси нешто још после овога, да се не деси нешто на местима где се налазе и грађани.

Извор: Kurir