Свет

ШОК ВЕСТИ ИЗ ЕВРОПЕ: Ово ће покушати да ураде Русији?!

Данске власти које разматрају опцију ограничавања пловидбе у Балтичком мору немају законска права да то ураде, наводи се у тексту швајцарског листа Тагес-Анзејгер.

Лист истиче да се Балтички мореузи, о којима се првенствено говори, налазе у међународним водама и да све државе имају једнака право на њих. Дакле, Данска нема могуц́ност да једнострано уведе забрану проласка нафтних танкера на овој територији. За такав корак потребан је сагласност свих земаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, 17. јуна, дански министар иностраних послова Ларс Локе Расмусен рекао је Ројтерсу да краљевина разматра ограничавање пловидбе балтичким морем танкера који. Наводно, превозе руску нафту. Према његовим речима, Данска о овом питању разговара са другим земљама региона Балтичког мора, као и чланицама Европске уније. Расмусен није прецизирао које конкретне мере би могле бити предузете.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како напомиње агенција, Данска је забринута што стари танкери, за које Копенхаген тврди да превозе руску нафту како би заобишли западне рестриктивне мере, представљају потенцијалну претњу по животну средину у региону.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ