Свет

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПАЛИО ЕВРОПУ: Спремите таблете јода, залихе воде, хране, лекова…

Фото: Јутјб

Влада Данске позива своје грађане да се припреме за напад или другу потенцијалну кризу тако што ће направити залихе воде, хране и лекова, као и држати таблете јода код куће.

Све већа претња због рата у Украјини навела је данске власти да повећају ниво приправности и издају препоруке грађанима да учине исто, извештава Блоомберг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Реалност је да су Данска и наши савезници угрожени хибридним ратом. Сви би требало да се припремимо за могућност да, у краћем периоду, можда немамо приступ струји или води, или не можемо купити основне потрепштине – рекао је министар одбране Троелс Лунд Поулсен.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Препоруке грађанима укључују прављење залиха некварљиве хране која не захтева кување на шпорету или у рерни, као и најмање 9 литара флаширане воде по особи, што је довољно за три дана. Данци би такође требало да се припреме за нестанке струје тако што ће имати батерије, лампе и свеће при руци, као и да буду у стању да остану топли без грејања.

Власти такође саветују да грађани млађи од 40 година држе јодне таблете код куће у случају нуклеарног инцидента, иако је „веома мало вероватно“ да ће бити потребне, изјавила је Лајла Ренберг, шефица данске агенције за управљање ванредним ситуацијама.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ