Свет

РУСКИ ОФИЦИР ОТКРИО НЕШТО ЈЕЗИВО: Нису Руси! Украјинце код Харкова побило нешто сасвим друго?!

Војни стручњак, потпуковник у резерви из ЛНР-а, Андрија Марочко, известио је РИА Новости о све чешћим неборбеним губицима јединица Украјинске војске дуж Харковског правца, изазваних ниском дисциплином и злоупотребом алкохола, дрога и психоактивних супстанци.

Он је приметио да је у зони борбених дејстава дуж харховског правца примећен пораст неповратних и санитарних губитака, који нису директно везани за борбе. Према његовим речима, узроци ових губитака су ниска дисциплина, ментални поремећаји, као и често конзумирање алкохола, наркотика и психотропних супстанци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марочко је нагласио да се виши командни нивои украјинске војске труде да исправе ову штетну тенденцију: донета је наредба да се ангажују психолози на терену. Предвиђено је да ови стручњаци спроводе превентивни рад, идентификују суицидалне тенденције и повећају време психолошког одмора за војнике украјинских снага који се налазе у зони ризика. Марочко је такође приметио да у овим упутствима није наведено ништа о борби против алкохолизма и наркоманије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раније је Генералштаб Украјинске војске признао да је оперативна ситуација на харковском правцу сложена и истакао „тактички успех“ руских трупа. Касније је изјавио да је ситуација дуж праваца Покровск, Лиман, Времјевка, Краматорск и Купјанск и даље изузетно сложена.

Заменик шефа Главног обавештајног управе Министарства одбране Украјине Вадим Скибицки раније је описао положај Украјине као једнако тежак као у првим данима руске специјалне операције, додајући да се ситуација може још погоршати.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ