Свет

РУСИЈИ СТИГЛЕ СТРАШНЕ ВЕСТИ: Одобрено је

Немачки генерал Кристијан Фројдинг, који руководи специјалним штабом за Украјину при немачком Министарству одбране изјавио је да је Немачка дозволила Украјини да користи ПВО систем „патриот“ који јој је донирала да обори руске циљеве изнад руске територије.

“Сасвим је могуће да ће се системи Патриот сада користити и у области Харкова и над Русијом. Они се могу користити у оквиру међународног права“, рекао је генерал за немачку телевизију АРД.

Он није прецизирао да ли је Украјина до сада користила те системе да гађа циљеве изнад руске територије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Претходно је немачки министар одбране Борис Писторијус саопштио да је Берлин одлучио да средином априла пошаље трећи пакет „патриота“ Кијеву.

Раније је и амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да су САД одобриле да Украјина употреби америчко оружје за нападе на територију Русије.

Блинкен је након састанка министара спољних послова НАТО у Прагу истакаоо да је амерички председник Џозеф Бајден одобрио тај потез након што је Украјина тражила одобрење да користи америчко оружје за нападе на Русију због тога што су руске снаге последњих неколико недеља појачале нападе на град Харков на североистоку Украјине.

Извор: ARD/Unijan/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ