Свет

РУСИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ: Погођен украјински брод и пловило морнарице, има мртвих (ВИДЕО)

Према писању руских извора, 31. маја увече дошло је до удара у украјинској луци Одеса, услед чега су оштећени извиђачки брод и пловило украјинске морнарице.

Према једном од ових извора, једна од погођених мета био је брод Голаја Пристан. Руски медији јављају да има жртава (мртвих и рањених) међу украјинским војним особљем. Након напада на лице места стигло је неколико кола хитне помоћи.

Информације које су се појавиле на интернету описују како украјинска морнарица покушава да сакрије војну природу својих пловила, у суштини „маскирајући“ своје ратне бродове у цивилна пловила.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истовремено, да би заштитио своју флоту, Кијев стално премешта своје бродове од луке до луке. Ова тактика има за циљ да отежа руске напоре да лоцира и неутралише украјинске бродове.

До удара у луци Одеса дошло је убрзо након што су се у приморском граду зачуле друге експлозије. Раније су се огласиле сирене упозорења о непријатељском ваздушном нападу како у Одеси тако и у бројним регионима Украјине.

Подсећамо читаоце да овај руски напад треба тумачити у контексту сталних украјинских напада на руску црноморску флоту који су имали значајних успеха. Према наводима аналитичара, од којих су неки блиски руској страни, солидан део црноморске флоте је уништен, а међу њима и велики војни бродови „Москва“ и „Цезар Куников“. Због тога је овај руски напад на пловила у близини Одесе, вишеструки успех за поморске снаге Кремља и својеврсна освета за ранија потапања.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ