Свет

РУСИ ШОКИРАЛИ МАКРОНА: Потписао си себи смртну пресуду!

Фото: Јутјуб

Посланица Државне думе Екатерина Харченко сматра да француске власти, дозвољавајући Украјини да испаљује крстареће ракете на Белгородску и Курску област Русије, потписују сопствену смртну пресуду.

– Француски председник Емануел Макрон дозволио је Украјини да користи крстареће ракете сторм шедоу/скалп за напад на аеродроме у областима Белгорода и Курска – рекао је официр војне авијације који је желео да остане анониман за ББЦ.

– Па, ово је дијагноза. Никада не би замислила могућност употребе далекометних ракета против цивила у два правца? – рекао је Харченко за РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Она је додала да се кућа њене мајке налази недалеко од аеродрома Курск. Тамо деца иду у школе и вртиће, људи раде, цивили се баве мирним радом, рекао је посланик.

– Уместо да укључе мозак и дају команду својој марионети Зеленском да зауставе непријатељства, они траже почетак трећег светског рата, верујем да је наша војска опремљена системима противваздушне одбране великих размера, опремом за електронско ратовање… Дефинитивно ћемо победити – резимирао је Харченко.

Раније је председник Русије Владимир Путин рекао да представници земаља НАТО-а треба да буду свесни „чиме се играју“ када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да удари „легитимне циљеве“ дубоко у руску територију ракетним системима пребаченим на Оружане снаге Украјина од Запада.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков , коментаришући могући одговор Руске Федерације на нове нападе на руску територију, навео је да за то знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и спремају се за њих“.

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ