Свет

РУСИ РАЗНЕЛИ ПОЛИГОН СА НАТО ОФИЦИРИМА: Бункери изврнути наопачке, страдало скоро 200 инструктора

Фото: Јутјуб

Руска војска је напала полигон Јаворовски, након чега је погинуло неколико стотина НАТО официра.

У почетку су детаљи овог напада били скривени, али је временом руска војска успела да дође до информација о штети која је нанета непријатељу услед ракетног удара Кинжал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима руских војних званичника, погинули официри НАТО-а били су високо обучени стручњаци из Европске уније, укључујући пилоте и инжењере америчких авиона, као и високе официре алијансе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Извор је напоменуо да је ракетни удар Оружаних снага Русије буквално „изокренуо“ мрежу подземних бункера Оружаних снага Украјине, где су се налазили стручњаци НАТО-а који су планирали операције против Русије.

Информација из извора телеграма тврди да је у подземном бункеру на полигону Јаворовски било од 380 до 410 људи.

Резултати ракетног напада Кинжал довели су до смрти 179 људи и тешког рањавања 201 војног особља. Касније су се непријатељски губици повећали.

Ово је само за прву ноћ након напада. Тешки рањеници су хитно евакуисани у Немачку и Пољску, а тела погинулих се још прикупљају испод гомила бетона и арматуре.

Према доступним подацима, подземни центар се састојао од три армирано-бетонска бункера међусобно повезана. Под земљом се налазило командно место украјинског ваздухопловства, центар за обуку и касарна за неколико стотина људи. Овај комплекс је уништен руским пројектилима Кинжал.

Након уништења инфраструктуре у марту 2022. године, на овом локалитету су обављени рестаураторски радови. За смештај инструктора НАТО-а створен је „Центар за међународно очување мира и безбедност“, преноси ТГ канал „Победи“.

У подземним објектима обучаване су летачке посаде Оружаних снага Украјине и организовани летови уз онлајн координацију са контролним центром НАТО-а у Пољској.

Инструктори из Бенелукса, углавном из Холандије, као и чешки и шпански специјалисти живели су у зони бункера и обучавали украјинско особље.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ