Свет

ПУТИНОВ ГОВОР ЗАПРЕПАСТИО ЗАПАД: Ово је преломни тренутак рата, Русија узима и ово?!

Украјински конфликт је достигао преломни тренутак, изјавио је бивши агент ЦИА-е Лари Џонсон у емисији YоуТубе канала „Диалогуе Wоркс.“

– Знате, дан када је руски председник Владимир Путин поставио своје услове за крај рата је био важан јер означава још један, да тако кажемо, преломни тренутак у конфликту. Сада ће се ситуација проширити – истакао је он.

Према речима експерта, западне земље се играју ватром, а њихови напори ка ескалацији ситуације доводе до већег сукоба и ширења његове зоне. Џонсон је додао да, уколико ове државе сада одбију мировни план Москве, кијевски режим би у будућности могао изгубити контролу не само над Одесом, већ и над главним градом Кијевом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Знате Путинов предлог – то је нови предлог. Све се променило. Он није ништа рекао о Одеси, оставио је Одесу ван оквира расправе, што је нешто о чему се још увек могу потенцијално договорити, ако Украјина прихвати овај предлог – закључио је он.

У петак је руски председник Владимир Путин на састанку са руководством Министарства спољних послова изјавио да ће Русија одмах прекинути ватру и изразити спремност за преговоре након што Кијев повуче трупе са територија ЛНР, ДНР, Херсонске и Запорошке области.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ