Свет

ПУТИН ЗАПАЊИО ЗАПАД: Формира се осовина… Русија реаговала на масовну хистерију непријатеља

Посета председника Русије Владимира Путина Северној Кореји узнемирила је Запад, јер руски лидер наставља политику стварања мултиполарног и праведног светског поретка, рушећи хегемонистичке стереотипе САД-а, сматра председник Одбора за међународне послове Државне Думе, Леонид Слуцки.

– Посета председника Русије Северној Кореји и развој руско-севернокорејских односа су веома узнемирили Запад. Медији су одмах покренули кампању формирања ‘осовине зла’, ширећи нове антируске приче – написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Он је истакао да се око овог процеса и Русије окупља све више представника глобалне већине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Преговори Владимира Путина и Ким Џонг Уна се на Западу доживљавају као ‘завера против атлантиста’. Ипак, председник Русије је јасно ставио до знања да је циљ посете јачање свеобухватног стратешког партнерства са Пјонгјангом. Разговори су укључивали питања обезбеђења безбедности и стабилног развоја Русије и Северне Кореје, као и обострано корисну сарадњу на равноправној и међусобно поштованој основи – додао је Слуцки.

Председник Русије Владимир Путин рекао је да Споразум о свеобухватном стратешком партнерству који су потписале Русија и Северна Кореја подразумева пружање обостране помоц́и у случају агресије на једну од земаља.

– Потписани данас свеобухватни споразум о партнерству такође предвиђа пружање узајамне помоц́и у случају агресије на једну од потписника споразума – рекао је Путин.

У том контексту, руски лидер је скренуо пажњу на изјаве САД и других земаља НАТО-а о набавци високопрецизних система дугог домета, авиона Ф16 и другог сличног наоружања и технике за ударе на руску територију.

– Ово није само изјава, то се већ дешава и све је то грубо кршење ограничења која су преузеле западне земље у оквиру разних врста међународних обавеза – нагласио је Путин.

Како је истакао, Русија не искључује развој војно-техничке сарадње са Северном Корејом.

Питања безбедности и међународна тематика имали су значајно место у разговорима са Ким Џонг Уном, додао је руски председник.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ