Свет

ПУТИН ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Узвратићемо вам истом мером, наоружаћемо их!

Руски председник Владимир Путин упозорио је данас Запад да би Русија могла да користи све доступне методе како би се одбранила, уколико јој се угрози суверенитет или територијални интегритет.

Путин је рекао да је Запад више пута оптуживао Русију за нуклеарно ратно подстрекивање, али је рекао да је то погрешно подсетивши да су Сједињене Америчке Државе користиле нуклеарно оружје против Јапана у Другом светском рату, преноси РИА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обраћајући се уредницима међународних новинских агенција у Санкт Петербургу, Путин је рекао да руска нуклеарна доктрина дозвољава употребу таквог оружја као одговор на бројне претње.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Из неких разлога, Запад верује да Русија то никада неће употребити. Имамо нашу нуклеарну доктрину и погледајте шта она каже. Ако нечије акције угрозе наш суверенитет и територијални интегритет, сматрамо могућим да користимо сва средства која су нам на располагању. Ово не би требало узимати олако и површно – рекао је Путин.

„Слање оружја у зону сукоба је опасна ствар“

Путин је упозорио западне земље да предузимају „веома озбиљан и опасан корак” снабдевајући Украјину оружјем, што би могло довести до тога да Москва наоружа њихове непријатеље.

У рату против Русије, Украјина се у великој мери ослања на оружје које испоручују западни савезници. Прошле недеље је амерички председник Џо Бајден дао дозволу Кијеву први пут да употреби америчко оружје за нападе унутар руске територије, након што је неколико европских земаља учинило исто.

– Снабдевање зоне сукоба оружјем је увек лоша ствар. Поготово ако је у комбинацији са чињеницом да они који их снабдевају не само да снабдевају оружјем, већ и њиме управљају – рекао је Путин.

Путин је такође упозорио да би Русија могла да узврати ако верује да су се западне земље директно мешале у рат.

– На крају, ако видимо да су се ове земље укључиле у рат против нас, задржавамо право да поступимо на исти начин. То доводи до озбиљних проблема. Ако неко мисли да је могуће снабдети ратну зону таквим оружјем да би напао нашу територију и стварао проблеме за нас, зашто ми немамо право да урадимо исто – рекао је он.

Извор: Блиц/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ