Свет

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО! САД горе због његовог потеза, чекао је 24 године да уради ово

Руски председник Владимир Путин после 24 године стиже у Северну Кореју, а поводом тога је написао ауторски текст за севернокорејски лист „Нодонг Синмун“.

– Русија је континуирано подржавала и подржаваће Северну Кореју и херојски корејски народ у њиховој борби против подмуклог, опасног и агресивног непријатеља, у њиховој борби за независност и идентитет – написао је Путин

Посета руског председника Пјонгјангу је прва после 2000. године на позив лидера те земље Ким Џонг Уна.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски лидер је захвалио Северној Кореји на „непоколебљивој подршци“ Специјалној војној операцији у Украјини, међународној солидарности и „спремности да бранимо наше заједничке приоритете и ставове“ у УН.

Путин је такође описао Пјонгјанг као „посвећеног и истомишљеника, спремног да се супротстави амбицији Колективног запада да спречи појаву мултиполарног светског поретка заснованог на правди, међусобном поштовању суверенитета и уважавању интереса једни других“.

– Поредак заснован на правилима који САД покушавају да наметну свету није ништа друго до глобална неоколонијална диктатура која се ослања на двоструке стандарде – приметио је Путин.

– Док су Ким Џонг Ун и руководство Северне Кореје у више наврата нудили решавање разлика мирним путем, САД су одбиле да спроведу претходне споразуме и „стално постављају нове, све оштрије и очигледно неприхватљиве захтеве – написао је Путин.

Руски председник је похвалио Севернокорејце што су „ефикасно бранили своје интересе“ чак и након година „економског притиска, провокација, уцена и војних претњи“ од стране САД.

Путин је додао да је Русија „била и биће отворена за равноправан дијалог о свим најтежим питањима“, о чему је, како је написао, недавно говорио током састанка са руским дипломатама у Москви.

Узалудни напори за изолацијом Русије

Руски лидер је истакао да је Русија спремна на блиску сарадњу како би се међународни односи учинили демократским и стабилнијим.

– Русија и Северна Кореја намеравају да „развију алтернативне механизме трговине и међусобног плаћања које не контролише Запад, да се заједнички супротставе нелегитимним једностраним ограничењима и обликују архитектуру једнаке и недељиве безбедности у Евроазији – закључио је Путин.

Додао је да САД покушавају да исцрпе руску економију новим санкцијама, али су сви покушаји да обуздају и изолују Русију пропали.

– Наши противници настављају да снабдевају неонацистички режим у Кијеву новцем, оружјем и обавештајним подацима, дозвољавајући и заправо подстичући употребу модерног западног оружја и опреме за напад на руску територију. И то најчешће – у очигледно мирољубиве сврхе. Прете да ће послати своје војне контингенте у Украјину – навео је Путин.

Русија наставља, како је поручио, „самоуверено да повећава свој економски потенцијал, развија индустрију, технологију, инфраструктуру, науку, образовање и културу“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ