Свет

ПОЧИЊЕ РАТ ДО ИСТРЕБЉЕЊА! СТРАШНЕ ВЕСТИ СТИЖУ ИЗ САД: Свет није спреман на ово

Фото: Јутјуб

САД неће започети преговоре о Украјини због успеха руских војника на терену, пише бивши помоћник заменика министра одбране САД, Стивен Брајен, у чланку за Асиатимес.

– САД тренутно чак неће разматрати преговоре о будућности Украјине, јер Руси побеђују на бојном пољу – наводи се у публикацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према прогнози експерта, Американци ће покушати да помогну Украјини да постигне одређене успехе у борби против Русије, истовремено појачавајући нападе на руску територију – уз услов председника Бајдена да ти напади не смеју да обухвате Москву.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Аутор сматра да овакав сценарио Вашингтона вероватно неће успети, јер руски војници настављају да напредују на фронту.

Владимир Путин је на састанку са представницима медија у Санкт Петербургу изјавио да Москва може асиметрично одговорити на испоруке далекометног оружја Украјини.

Председник је додао да ће Русија размотрити могућност испорука свог оружја у оне регионе где могу бити изведени напади на осетљиве објекте држава које снабдевају Кијев ракетама.

У последње време, неколико западних земаља је дозволило Кијеву да у некој форми напада руску територију својим оружјем.

Конкретно, САД су одобриле употребу оружја које су испоручиле Украјини против циљева на руској територији, која граничи са Харковском области.

Међутим, Вашингтон је задржао забрану на прекограничне ударе оперативно-тактичким ракетама АТАЦМС и другим средствима дугог домета.

Извор: Srbija Danas/asiatimes

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ