Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! РУСКИ БРОДОВИ ПЛОВЕ КА САД: Америчка војска у приправности

Сједињене Америчке Државе прате руске ратне бродове и авионе који се очекују у Карипском мору ради војне вежбе у наредним недељама, у склопу руског показивања силе док расту тензије због западне војне подршке Украјини, рекли су амерички званичници у среду.

Очекује се да ће бродови вероватно посетити луке у Венецуели и на Куби, јер Русија успоставља војно присуство на западној хемисфери, што су високи званичници Бајденове администрације оценили као значајно, али не и забрињавајуће. Војну вежбу, која ће бити праћена од стране америчке војске, чиниће „неколицина“ руских бродова и пратећих пловила, рекли су званичници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово није први пут да Русија шаље своје бродове у Карипско море. Међутим, ова вежба се дешава у тренутку када је руски председник Владимир Путин наговестио да би Москва могла предузети „асиметричне кораке“ на другим местима у свету као одговор на одлуку председника Џоа Бајдена да дозволи Украјини коришћење америчког оружја за нападе унутар Русије ради заштите Харкова, другог по величини града у Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Званичници, који су говорили новинарима под условом анонимности како би пружили информације које још нису биле јавно објављене, рекли су да је вежба „свакако“ део ширег руског одговора на америчку подршку Украјини, али и покушај Путина да покаже да је његова морнарица и даље способна за глобалну пројекцију моћи упркос губицима неколико бродова услед украјинских напада.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ